Περιήγηση με Βάρκες στη λίμνη

Βαρκάδα στην λίμνη!

Η περιήγηση με βάρκες είναι μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε τη μαγεία της Λίμνης Ορεστιάδας μαθαίνοντας ταυτόχρονα για την πανίδα, τη χλωρίδα αλλά και την ιστορία της περιοχής.
Στην λίμνη ζουν ψάρια και περισσότερα από 200 διαφορετικά είδη πουλιών.Είναι φυσική λίμνη και υπολογίζεται πως σχηματίστηκε πριν 5.000.000 χρόνια. Έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000 ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλους .

Επίσκεψη στο σπήλαιο του Δράκου, το οποίο βρίσκεται στον παραλίμνιο δρόμο 2 χλ πριν την Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας.Στο εσωτερικό του σπηλαίου εντοπίστηκαν παλαιοντολογικά κατάλοιπα, με κυριότερα τα οστά σπηλαίας άρκτου ή αρκούδας των σπηλαίων (Ursus Speleaus).Το είδος αυτό έζησε στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του Πλειστόκαινου και εξαφανίστηκε πριν από περίπου 10.000 χρόνια.

 

Επίσκεψη στην Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας η οποία βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χερσονήσου που εισχωρεί στην λίμνη, σε απόσταση 4 χλμ από την πόλη.Ιδρύθηκε μάλλον επί των ημερών του αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Κομνηνού(1081-1118).
Οι εξωτερικές τοιχογραφίες της τοποθετούνται χρονικά γύρω στα 1260.

 

Επίσκεψη στον νεολιθικό οικισμό Δισπηλιού, ο οποίος θεωρείται ο αρχαιότερος της Ευρώπης μεταξύ της 6ης και 4ης χιλιετίας π.Χ. και βρίσκεται στη θέση “Νησί” στη νότια όχθη της λίμνης.
Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932 όταν η στάθμη της λίμνης κατέβηκε και εμφανίστηκαν υπολλείματα ξύλινων πασσάλων .Εκεί λοιπόν υπολογίζεται ότι ζούσαν περίπου 3.000 άτομα σε μια καλά οργανωμένη κοινωνία, όπου ψάρευαν και κατασκεύαζαν εργαλεία, γνώριζαν μουσική και γραφή .

Τι σας παρέχουμε

 

Έμπειρος συνοδός/ναυαγοσώστης της Adventure Kastoria

Σωσίβια

Αναμνηστικές φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Όλοι οι νόμιμοι φόροι

 

 

 

*Επίσης παρέχουμε περιηγήσεις με βάρκα, ειδικού ενδιαφέροντος για φωτογράφους και παρατηρητές .

 

Gallery

adventure kastoria

Έτοιμοι να ζήσετε αυτή την
εμπειρία?

Follow Us